Archief uitslagen

archief met oude tekst van de startpaagina

As vrijdag is het weer zo ver.Β  We gaan weer beginnen met keuren. De locatie is het zelfde, grote hal bij Triflor. Er kan op vrijdags van 9:30 tot 21:00 uur gekeurd worden en zaterdags van 7:00 tot 15:30 uur. De data zijn: – Vrijdag 12, zaterdag 13 januari – Vrijdag 19, zaterdag 20 januari – Vrijdag 26, zaterdag 27 januari – Vrijdag 2, zaterdag 3 februari – Donderdag 8, vrijdag 9 februari (met aansluitend om 20:00 uur prijsuitreiking)


Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover!

Na een boeiende en inspirerend verhaal van een bollenman in hart en nieren Paul Groot ,die zijn levensverhaal vertelde voor een muisstille zaal in de kantine van Triflor-Specialist in Tulips. De jeugd hing aan zijn lip toen hij vertelde over de ontberingen die hij meemaakte in Noorwegen en later ook andere landen om bollen te verkopen. 

     Aan het eind van zijn story waren de laatste deelnemers formulieren ook nagekeken door de mensen achter de schermen.

Ranglijsten dubbel gecheckt, klaar om aan te vangen met de prijsuitreiking onder toeziend oog van onze sponsor Agratechniek in de persoon van Sander Klaver. Om de jeugd de oplopende spanning te doen wegnemen zijn we eerst hun bekers gaan uitreiken.

Een voor een kwamen ze naar voren om hun beker in ontvangst te nemen. Nummer 10 tot nummer 1. Allemaal ff op de foto voor de sponsor banner samen met onze spreker. Na al het applaus voor hun prestatie s werd het Rowa -Klassement  ter hand genomen met als winnaar Marissa Klaver. Tot slot het Agratechniek klassement oftewel Groep 1. Als winnaar dit jaar geen onbekende tulpenliefhebber nl Johan Commandeur met een minimum aan strafpunten nl 54.5 ! Tevens genoeg om als beste keurder te eindigen .

Bij de bedrijven competitie was de eer voor de Fam. Klaver met 188 strafpunten over de 4 beste keuring wat neer komt op gemiddeld 15.666666667 !   Waarna de jury in de persoon van Dhr. Ton Bruin uitleg gaf over de verschillende onderdelen van het keuren naar aanleiding van de gestelde vragen der deelnemers. Alom een gezellige en leerzame avond . Afsluitend vroeg de heer Siem Appel nog het woord om als nestor van het tulpenkeuren in Niedorp de commissie te bedanken voor hun inzit.  Aansluitend werden de deelnemers voor het NK op 31 Maart in de Keukenhof aangewezen. Daarna sloot de voorzitter af onder dankzegging van sponsors ,spreker en deelnemers . 

 De verdere uitslagen zijn te zien op de website en op  facebook.

 Tot tulps, uw voorzitter.

 


Geachte keurders,

β€œπ΅π‘’π‘‘π‘’π‘Ÿ π‘™π‘Žπ‘Žπ‘‘ π‘‘π‘Žπ‘› π‘›π‘œπ‘œπ‘–π‘‘β€ is een uitspraak die het nieuwe keuringsseizoen zal inluiden.

Dit jaar zullen wij weer een prachtige 5-tal aan keuringen gaan organiseren, met helaas dit jaar geen voorbereidingsronden. Wat stond er weer een prachtige vuurwerkshow van Vertuco in de hal van Triflor – Specialists in Tulips, alleen dit jaar zonder keuring. Voor velen betekent dit één ronden minder om zich klaar te stomen voor het NK-tulpen keuren van 2023 die dit jaar op vrijdag 31 maart zal plaatsvinden.

Ieder jaar is het weer een uitdaging om een vakjury op te trommelen, maar dit jaar is het ons weer gelukt. Graag stellen wij onze jury voor het keuringsseizoen 2023 aan u voor:

  • Kees Stoop
  • Ton Bruin
  • Jan van der Berg

De datums voor het keuren zijn:

  • π‘‰π‘Ÿπ‘–π‘—π‘‘π‘Žπ‘” 𝟷𝟹 & π‘§π‘Žπ‘‘π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Žπ‘” 𝟷𝟺 π‘—π‘Žπ‘›π‘’π‘Žπ‘Ÿπ‘–
  • π‘‰π‘Ÿπ‘–π‘—π‘‘π‘Žπ‘” 𝟸𝟢 & π‘§π‘Žπ‘‘π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Žπ‘” 𝟸𝟷 π‘—π‘Žπ‘›π‘’π‘Žπ‘Ÿπ‘–
  • π‘‰π‘Ÿπ‘–π‘—π‘‘π‘Žπ‘” 𝟸𝟽 & π‘§π‘Žπ‘‘π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Žπ‘” 𝟸𝟾 π‘—π‘Žπ‘›π‘’π‘Žπ‘Ÿπ‘–
  • π‘‰π‘Ÿπ‘–π‘—π‘‘π‘Žπ‘” 𝟹 & π‘§π‘Žπ‘‘π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Žπ‘” 𝟺 π‘“π‘’π‘π‘Ÿπ‘’π‘Žπ‘Ÿπ‘–
  • π·π‘œπ‘›π‘‘π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Žπ‘” 𝟷𝟢 & π‘£π‘Ÿπ‘–π‘—π‘‘π‘Žπ‘” 𝟷𝟷 π‘“π‘’π‘π‘Ÿπ‘’π‘Žπ‘Ÿπ‘–

Uiteraard is dit op de oude vertrouwde plek bij Triflor – Specialists in Tulips in Oude-Niedorp.

Op de vrijdag kan er gekeurd worden van 12:00 tot 21:00.

Op de zaterdag kan er gekeurd worden tot 15:30

Let op de laatste keuring kan er op de donderdag van 12:00 tot 21:00 gekeurd worden en op de vrijdag tot 20:00.

Vrijdag 11 februari zal aansluitend een feestavond georganiseerd worden voor alle deelnemers en wordt er weer een leuke gastspreker aan het woord gezet. Heeft u nog ideeΓ«n of kent u iemand die wel iets te vertellen heeft, dan horen wij dat graag. 

Het bestuur van Tulpenkeuring Niedorp hoopt u snel te zien tijdens de keuringen. 🌷🌷

Sponsors

<< >>