Schoolbroei

Voor de kinderen op de basisschool wordt ieder jaar een scholenbroei wedstrijd georganiseerd binnen de klas. Dit jaar kregen de kinderen van 8 verschillende scholen het soort White Liberstar mee naar huis om zelf te broeien en te verzorgen. Tijdens het uitreiken van de potten kregen zijn een duidelijke beschrijving mee waarin stond hoe je de beste tulp kan broeien.

Onderstaande scholen doen dit jaar mee:

– De Marinx (‘t Veld)

– St. Antonius (Nieuwe Niedorp)

– OBS De Mient (Winkel)

– De Meerkoet (Dirkshorn)

– Sint Jan School (Waarland)

– OBS de Triangel (Wieringerwerf)

– De Meertuin (Slootdorp)

– OBS DE Phoenix (Broek op Langedijk)

– OBS Op Avontuur (Kolhorn)

2015-01-09 15.20.02


Historie Schoolbroei:

Rond de eeuwwisseling is door een commissielid van de afdeling Niedorp een begin gemaakt met de scholenbroei.
Zijn zoon ,later basisonderwijzer ,hield een spreekbeurt over het broeien van tulpen tijdens zijn laatste lagere schooljaar.
Dit werd gecompleteerd door iedere medeleerling een pot op geplante bollen mee te geven. Met verzorg instructie. Na een 4 tal weken nam men de potten weer mee naar school. Dit werd beoordeelt door deskundige ouwe rotten in ons vak en beloont met bekers voor de beste 3 !
Dit idee werd uit gerold over meerdere scholen van de Gemeente Niedorp. Inmiddels beslaat het een gebied ver buiten de gemeente grenzen. Het in contact brengen van de schoolgaande jeugd met dit groeiproces buiten de natuurlijke periode is voor vele een wonderbaarlijke ervaring.

Dit seizoen zijn er door de sponsor der potten ruim 1100 kinderen mee blij verrast.
Naast Triflor “specialist in Tulips” zijn de LTO noord ,Agratechniek en Hollands Kroon(Agrarische hoofdstad van Nederland) de bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit alles gecoördineerd door de Tulpenkeuringscommissie Niedorp in de persoon van Bianca Groen.
Mede hierdoor menen we als agrarische ondernemers onze maatschappelijke verantwoording te nemen richting onze directe omgeving. In de overtuiging dit nog jaren tot succes te kunnen doen.

Tot tulps! Uw voorzitter.

Sponsors

<< >>