Einduitslag 2022

Vrijdag avond

Wat een avond mensen! Bij het invallen van de duisternis vrijdagavond volop drukte bij Triflor specialist in tulips aan de Tulpenkade te Oude Niedorp! Volop kon er voor de laatste keer gekeurt worden. Aansluitend de afronding van het seizoen 2022. 

De prijsuitreiking in de kantine waar menigeen al 2 jaar naar uitkeek. 

Spreker dit keer een ware bisschop voor het tulpenvak ,Fred Wever. Afkomstig uit Trueland met een onnavolgbare passie vertelde hijover ons vak. De hele geschiedenis werd erbij gehaald om de toekomst van ons mooie vak in kaart te brengen .

Man man ,wat een one man show! De hele zaal hangt aan zijn lip. Na ingreep van de voorzitter wist hij er toch een afronding aan te maken.

Want men kwam natuurlijk voor de einduitslag,de bekers en.. de afvaardeging naar het Nationale Kampioenschap op 25 maart in de Keukenhof. Op flamboyante wijze werden de bekers uitgereikt en iedereen op de foto met deze VIP. Na de jeugd te hebben overladen met eremetaal volgde groep 2 ,het Rowa klassement. Als topper de ranglijst van groep 1 ,het Agratechniek klassement waar het neusje van de zalm zich ophoud. Na een korte pauze zette Fred Wever zijn “werk”voort met de bedrijvencompetitie en overal klassement voor de beste keurder allerdeelnemers. Op deze avond werd er ook nog een z.g. 5 potten keuring gehouden om het af te leren en om materiaal te hebben voor discussie met hoofdjurylid Kees Stoop. Rest mij nog te vermelden dat de nestor van de keuring good old Siem Appel het presteerde om op deze laatste keuring met maar 4 strafpunten dit seizoen winnend af te sluiten.Sjapoo!!!

 hieronder de uitslagen:

Groep 1: Johan Commandeur

              Dirk Ligthart

               Carl Brouwer

Groep 2  Hanny Brouwer

               Bryan Rood 

              Koen Wijnker

 Jeugd    Roy Spitters

               Jaley van Woesik

              Serra van Woesik

Verdere uitslagen te zien op de website

Uitslagen 5e keuring 2022


Uitslag 4e keuring 2022

Uitslagen 4e keuring 2022

 

Geachte keurders,

Het bestuur en de jury geeft groen licht om fysiek te gaan keuren.
Aankomende vrijdag en zaterdag 21 & 22 januari bent u van harte welkom om mee te doen met de 1e keuring van 2022.
 
Wij kijken er naar uit om iedereen op gepaste afstand te ontvangen. Het bestuur attendeert u er op om u zoveel mogelijk aan de huidige regels te houden op deze manier kan het keuren op een fysieke manier blijven doorgaan.
Dus haal de liniaal uit de la en neem zoveel mogelijk familie leden mee.
 
Tot snel!
 
Bestuur Tulpenkeuring Niedorp.

Belangrijke data voor nu

De datums voor de keuringen in 2022 zijn:
1e keuring :          vrijdag 21 – zaterdag 22 januari
2e keuring :          vrijdag 28 – zaterdag 29 januari
3e keuring :          vrijdag 4 – zaterdag 5 februari
4e keuring:         vrijdag 11 – zaterdag 12 februari 

Laatste keuring:    donderdag 17 – vrijdag 18 februari 

Geachte keurders,

Nu al het kerst eten achter de kiezen is verdwenen en wij 2021 hebben uitgezwaaid. Is het weer tijd om te praten over het tulpenkeuring seizoen dat op 22 januari gaat beginnen. Dit is een week later dan dat wij in eerste instantie bekend hebben gemaakt.  
 
Allereerst willen wij u bedanken voor de deelname die u vorig jaar heeft gedaan aan onze alternatieve oplossing “het online tulpen keuren”. Hier werden verschillende verenigingen vertegenwoordigd en dit deed ons veel goeds. Op deze manier konden wij goed zien dat het belangrijk is om te blijven keuren. 
 
Dit jaar wordt het iets anders. Een aantal afdelingen geven aan het niet rond te kunnen breien met de nieuwe reglementen. Daarbij komt het erop neer dat afdeling Niedorp niet de tijd kan vinden om het online keuren nog een jaar op te pakken. Als belangrijkste punt in ons besluit hebben wij meegenomen dat bij de keurders het fysieke keuren toch meer leeft als het online keuren. Dus ons streven is om een fysieke keuring plaats te laten vinden. Hierbij zijn andere afdelingen van harte welkom. Wij kunnen voor de verschillende afdelingen, net als vorig jaar, een aparte competitie opzetten.
Er wordt waarschijnlijk tegen die tijd gewerkt met een tijdslot waar u zich op in kunt schrijven. Vervolgens bent u rond dit tijdstip van harte welkom op Tulpenkade 1 in Oude Niedorp bij Triflor. Met de vuurwerkshow hebben wij op afstand verschillende soorten tentoongesteld. Deze opstelling gaan wij gebruiken voor het keuren. De potten worden op pallets geplaatst, hier loopt u 2x langs op de heen weg en vervolgens op de terugweg. Zo wordt er vlot achter elkaar gekeurd en evengoed rekening gehouden met de regels rondom Corona. 
Om dit te kunnen realiseren is de eerste keuringsdatum al verplaatst van 14 januari naar 22 januari. 
 
Ten zijnde tijd krijgt u nog van ons te horen hou hierbij uw mail, onze facebook pagina en de website in de gaten. Heeft u vooraf al vragen? Dan bent u vrij om ons te mailen of eventueel te bellen. 
 
Namens het bestuur van Tulpen Keuring Niedorp wensen wij iedereen de beste wensen voor 2022 en hopen dat iedereen de liniaal weer uit de la trekt voor een prachtig keuringsseizoen.

Het Juryrapport en de uitslagen staan online. Via onderstaande link wordt u doorgestuurd. Bedankt dat jullie je flexibileit op de proef hebben gesteld. Hopelijk tot volgend jaar en wie weet kunnen wij het dan weer afsluiten met een feest. 

Uitslag Online Keuring 5


26 februari, 10.00 staan alle filmpjes online! De voorbeeld potten zijn al bekend! Door op de link hier onder te klikken wordt u direct door gestuurd naar de locatie waar de filmpjes staan aangegeven. Inleveren kan tot 28 februari. 

Hopelijk is het een zonnig weekend, maar kunt u toch een gaatje vinden om te keuren. Want het is alweer de laatste van 2021. Pak de laptop ga de concurrentie te lijf en Succes!

Online Keuring 5


De corona heeft ons allemaal te pakken dus ook onze organisatie.
Traditie getrouw begint het seizoen altijd met de keuring op de “Vuurwerkshow” bij Triflor maar door de corona ging dit niet door. Wel kon u online mee genieten van de nieuwe soorten. Uiteindelijk kan er wel gekeurd worden doordat de potten gefilmd zijn en het deelnemers formulier digitaal ingeleverd kan worden.

Datums online-keuringen 2021 zijn:
vr 29 – za 30 januari
vr 5 – za 6 – zo 7 februari
vr 12 – za 13 – zo 14 februari
vr 19 – za 20 – zo 21 februari
vr 26 – za 27 – zo 28 februari (Laatste keuring)


Peter Reus voor de 2e maal op rij eerst bij het keuren in Niedorp.
In een sfeervolle kantine van Triflor werden dit jaar de prijzen uitgereikt door Martien Jimmink , na een vermakelijke en indrukwekkend verhaal over zijn Dakar belevenis.  <Lees Meer>


Johan en Jurre Nederlands kampioen Tulpenkeuren.
In een mooi aangeklede entourage zijn Johan en Jurre Nederlands kampioen tulpenkeuren geworden.
<Lees Meer>


Ook dit jaar worden er weer tulpenkeuringswedstrijden georganiseerd door
Tulpenkeuring Niedorp.

We beginnen met keuren tijdens de “Vuurwerkshow” bij Triflor.
De locatie is net als voor gaande jaren bij Triflor te Oude Niedorp.
Er kan op Vrijdag van 12.00 uur tot 21.00 uur en op
Zaterdags van 9.00 uur tot 16.00 uur gekeurd worden.

De keuringsdata voor 2020 zijn:

–         17 en 18 januari
–         24 en 25 januari
–          31 januari en 1februari
–          7 en 8 februari
–         Do 13 en 14 februari (aansluitend prijsuitreiking)

Ook hebben we dit jaar weer de bedrijvencompetitie, er moet per bedrijf met drie deelnemers worden meegedaan. De individuele keuring telt ook mee voor de bedrijvenkeuring, het is niet zo dat er twee keer gekeurd moet worden, opgave kan ter plaatse. Er wordt gekeurd in drie groepen namelijk 2 senioren en 1 junioren groep t/m 17 jaar. Per week zijn er taarten en worsten te winnen. Voor de hoogst geklasseerde in het eindklassement zijn er ook diverse prijzen te winnen.

Deelnemers zijn op de hoogte van de AVG pricacy wetgeving en stemmen toe door deel te nemen aan deze wedstrijd dat er over gepubliceerd wordt in Week en Dag bladen.

Sponsors

<< >>